Evaluarea Wellness

Evaluare Welness

ANALIZĂ CORPORALĂ ŞI EVALUARE NUTRIŢIONALĂ OFERITĂ GRATUIT

 1. Analiza compoziției corporale

Aceasta analiză a compoziţiei corporale este extrem de importantă în special dacă vreţi să începeţi o cură de slăbire (dar si pentru persoane care nu au surplus de greutate). În plus, pe lângă procentul de grăsime şi de masă musculară, analiza compoziţiei corporale dezvăluie şi cantitatea de apă, dar şi masă osoasă din organism.

De ce sunt importante aceste valori?  

Dietele restrictive, bazate doar pe un aport caloric scăzut, pot face mai mult rău decât bine. Asta pentru că de cele mai multe ori nu stratul de grăsime este cel care se micşorează, ci masa musculară!

Iar efectele asupra sănătăţii sunt mai multe decât aţi crede. Dacă ajungeţi să pierdeţi masă musculară aveţi mai puţine resurse, mai puţine locuri în care energia este metabolizată. Deci practic sunt reduse şansele de a slăbi. În plus, kilogramele pierdute din masă musculară, în urma unei cure de slăbire prost gândite, sunt rapid puse la loc odată cu încheierea regimului. Doar că nu se acumulează masa musculară, ci… tot grăsime!

Mai exact, o persoană care se îngraşă după ce a ţinut o cură de slăbire va avea practic mai multă grăsime decât la început! Nu doar persoanele cu exces ponderal ar trebui să facă analiza compoziţiei corporale, ci şi cele care vor să câştige kilograme. Persoanele slabe nu sunt neapărat slabe pentru că nu au grăsime, ci şi pentru că au prea puţină masă musculară.

 

Iată parametrii aflați în cadrul acestei analize:

 
 • Analiza Grăsime Corporală – Procentul total de grăsime corporală face referire în primul rând la grăsimea subcutanată. Un conținut mare de grăsime al organismului înseamnă un organism lipsit de energie, cu o rată metabolică scăzută, cu risc mare de îmbolnăvire de boli grave și cu tendința naturală de a lua în greutate în mod necontrolat.
 • Nivel Grăsime Viscerală – Grăsimea viscerală este grăsimea acumulată în mod special în regiunea abdominală și indică cantitatea de grăsime acumulată în jurul organelor interne vitale. În cantitate normală are rol de protecție a organelor, iar în cantitate mare duce la boli grave: boli de inimă, hipertensiune arterială, diabet, boli de ficat, boli articulare, etc.
 • Indice Masă Corporală – IMC este un indicator statistic al greutății unei persoane raportate la înălțime și evaluează în mod indirect dacă masa corporală este insuficientă (subponderal), echilibrată (greutate optimă) sau în exces (obezitate de diverse grade). 
 • Analiza Masă Musculară – Mușchii joacă un rol foarte important în menținerea echilibrului metabolic. Cu cât un organism are mai multă masă musculară, cu atât arderile sunt mai intense, iar organismul consumă mai multe calorii. Mărimea masei musculare depinde de intensitatea efortului fizic depus, dar și de cantitatea și calitatea proteinelor aduse din alimentație.
 • Analiză Nivel Hidratare – Nivelul procentual al apei din corp reprezintă un indicator cheie în menținerea tinereții și a stării de bine. Apei îi este atribuit un rol foarte important în buna funcționare a întregului organism. Pentru ca greutatea, sănătatea și energia noastră să fie optime este foarte important să avem nivelul corespunzător de hidratare.
 • Scala Masă Osoasă – Deficitul masei osoase poate apărea în cadrul unor patologii diverse, a unei alimentații dezechilibrate cu un aport insuficient de vitamine și minerale (în mod special calciu și fosfor) și a lipsei de efort fizic. O masă musculară sănătoasă necesită un suport osos pe măsură, de aceea este necesară o alimentație echilibrată și menținerea cantității de calciu la un nivel optim pentru organism.
 • Vârsta Metabolică – Vârsta metabolică este determinată de aparat în baza integrării tuturor parametrilor enumerați mai sus și diferă de vârsta biologică. Vârsta metabolică este direct dependentă de cantitatea de masă musculară și de numărul de calorii arse în repaus. Cu cât avem mai mulți mușchi și mai puțină grăsime, cu atât suntem mai “tineri”. Cu cât cantitatea de grăsime este mai mare, cu atât suntem mai ”bătrâni” și riscul de îmbolnăvire de boli grave este mai mare!

Știm oare dacă obiceiurile noastre de viață şi alimentație sunt cele corecte? Şi mai ales, ce avem de fapt de făcut pentru ca sănătatea noastră să nu fie afectată ?

 1. Beneficiaţi GRATUIT (şi) de o EVALUARE NUTRIŢIONALĂ care vă oferă:
 • Evaluarea obiceiurilor alimentare;
 • Recomandări individuale privind stilul de viaţă şi alimentaţia optimă;
 • Soluţii moderne pentru controlul eficient al greutăţii şi menţinerea unui nivel optim de energie şi vitalitate.

Doriți să aflați dacă aveți sau nu, obiceiuri de viață şi alimentație sănătoase şi ce anume ar trebui să faceți pentru a vă asigura o nutriție corectă la nivel celular?

În urma evaluării, puteţi primi recomandări personalizate pentru îmbunătăţirea stării actuale, a energiei şi a vitalităţii. Astfel dumneavoastră vă puteţi simţi din ce în ce mai bine.  

Această evaluare nutriţională şi corporală este recomandată tuturor persoanelor care sunt preocupate de:

 •  alimentaţie sănătoasă.
 •  alimentaţie echilibrată din punct de vedere nutritiv.
 •  controlul greutăţii (slăbire, menţinere, îngrăşare).
 •  sănătate (îmbunătăţirea şi/sau menţinerea ei).
 •  a avea mese echilibrate chiar şi atunci când timpul nu o permite.

ÎNVĂŢAŢI ACUM SĂ VĂ CREAŢI DEPRINDERI SĂNĂTOASE PENTRU VIITOR.  

Contactați-ne Acum. Succes!

 

Contact


Telefon: 0722 429 864
Luni - Vineri: 8:30 -21:30 ; Sâmbată: 8.30 - 13.30
Adresa: Str. Drumea Radulescu, nr 52, Et. 2, București
dimaoctav@yahoo.com

Social


Mă găseșți pe rețelele de socializare:


© 2015 slabesteurgent.ro. All Rights Reserved